Πρωτοποριακή εκπαίδευση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στελέχη επιχειρήσεων, start ups, υπουργείων, επιμελητηρίων, οργανισμών και μελών της αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ε.Κ.Ε., το οποίο διοργάνωσαν η APSON και η diaplous ssda, οι πρωτοπόρες εξειδικευμένες εταιρείες στην εκπαίδευση στελεχών για θέματα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.
 
 
Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε ένα βιομηχανικό χώρο με πρωτοποριακή αρχιτεκτονική. Έναν εκρηκτικό συνδυασμό ποιότητας, ομορφιάς και λειτουργικότητας που συνάμα κάλυπτε τις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις.
 
 
 
Τα ημερήσια διαδραστικά σεμινάρια είχαν τον τίτλο «Ε.Κ.Ε.: ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ»
και έκαναν πράξη τη σύνδεση της ΕΚΕ με τους στρατηγικούς στόχους ενός οργανισμού. Οι συμμετέχοντες βελτίωσαν σημαντικά την αντίληψή τους για την ΕΚΕ και έζησαν την εμπειρία ξεχωριστών και καινοτόμων βιωματικών σεμιναρίων με προσομοιώσεις, ασκήσεις, διαχείριση περιστατικών, ανάληψη ρόλων και καταστάσεων.
 
 
Το κυρίαρχο μήνυμα που μετέδωσαν τα σεμινάρια είναι ότι οι επιχειρήσεις και οι φορείς, με τη συστηματική και στρατηγική προσέγγιση της ΕΚΕ, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον τους, στοχεύουν στη μακροπρόθεσμη αύξηση της απόδοσής τους μέσα από πρακτικές που ικανοποιούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
 
 
 
H Δρ Ψωμιάδη Αναστασία της APSON Ε.Κ.Ε. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί συνειδητά δομική επιλογή λειτουργίας των επιχειρήσεων και παράδειγμα υγιούς νοοτροπίας και πρακτικής. Με επίκεντρο λοιπόν τη χάραξη της στρατηγικής Ε.Κ.Ε. από τα ίδια τα στελέχη, τα σεμινάρια προβάλουν και αποδεικνύουν ότι οι εταιρείες για να είναι αποτελεσματικές και κερδοφόρες, χρειάζονται κοινό όραμα, υπεύθυνες πρακτικές, εστιασμένη επικοινωνιακή στρατηγική, αφοσιωμένους εργαζομένους και πελάτες. Όλα αυτά τα διαφορετικά «κομμάτια», αποτέλεσαν τους κρίκους που συνέδεσαν τα σεμινάρια, αποδεικνύοντας ότι η εφαρμογή της Ε.Κ.Ε. δεν αναιρεί τον κανόνα της επιχειρηματικότητας που είναι η κερδοφορία.
 
 
Ο κ. Κων/νος Μητρόπαπας της diaplous ssda, τόνισε ότι ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων επενδύουν στη δια βίου κατάρτιση των εργαζομένων τους επί θεμάτων Ε.Κ.Ε., καθώς επωφελούνται από τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους.
 
 
 
Η ικανοποίηση των συμμετεχόντων, με βάσει τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων που δόθηκαν στο τέλος των σεμιναρίων, άγγιξαν το 97%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό με δεδομένο το «ιδιαίτερο & ευαίσθητο» θέμα που πραγματεύονταν. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο ενός εκ των συμμετεχόντων που έγραψε σα σχόλιο στη λήξη του σεμιναρίου «Fifty shades of trust»!
 
 
Οι καινοτόμες εκπαιδεύσεις συνεχίζονται με 2 νέες θεματικές για την ΕΚΕ που αφορούν στο σχεδιασμό στρατηγικής και δράσεων ΕΚΕ και στην αξιολόγηση- αποτίμηση δράσεων ΕΚΕ.
 
 
 
Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ