Γέφυρες πολιτισμού Σμύρνης-Νέας Σμύρνης

APSON CSR υποστηρίζει τις Γέφυρες πολιτισμού Σμύρνης-Νέας Σμύρνης.

Μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα με τη Συμφωνική  Ορχήστρα Σμύρνης  στο Ηρώδειο.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Μεγαλειώδη συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης και το διάσημο Τούρκο μαέστρο HakanSensoyδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 29 Σεπτμεβρίου στο θέατρο του Ηρωδείου, στην Ακρόπολη των Αθηνών.

 

 

Η εκδήλωση με τίτλο «Γέφυρες πολιτισμού Σμύρνης και Νέας Σμύρνης» έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2017 στη Σμύρνη, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

 

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της ιστορικής συνάντησης που προηγήθηκε την ίδια ημέρα μεταξύ των δημάρχων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού μεταξύ των δύο Δήμων. Προσδοκία του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι, με αφορμή τη συναυλία που διοργανώνεται στο Ηρώδειο,  η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και την παγίωση της καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

 

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Πολιτισμού  Ahmed Adnan Saygun στο κέντρο της Σμύρνης και τηνπαρακολούθησαν περισσότεροι από 2500 θεατές,

ενώ στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου στήθηκε γιγαντοθόνη, προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Γιώργος Νταλάρας  ερμήνευσε το τραγούδι «Η Σμύρνη μάνα καίγεται….», όπου χιλιάδες θεατές –Ελληνες και Τούρκοι- μέσα και έξω από το θέατρο, χειρόκροτησαν με ενθουσιασμό.  Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, παίρνοντας το λόγο είπε: «Είναι μια μεγάλη στιγμή για εμάς, γιατί μια ιδέα που δουλέψαμε με κόπο και μεράκι για μήνες, υλοποιείται σήμερα με τόση αποδοχή από το κοινό. Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο πολιτισμός μπορεί να ξεπεράσει τις μικροπολιτικές και να φωτίσει το ιστορικό μονοπάτι που συνδέει τους δύο λαούς.»

 

 

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε τη Σμύρνη ήταν ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης ο οποίος συζήτησε την προοπτική συνεργασίας  σε θέματα πολιτισμού  με το δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu,  συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλη Χατζατουριάν,  oοποίοςσχεδίασεκαι συντόνισε την όλη δράση. Το θέμα της συνάντησης  μεταξύ των δύο δημάρχων ήταν «Σμύρνη -Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης". Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκε  ελληνική αντιπροσωπεία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα από Δήμο με προσφυγικές καταβολές το Δήμο Σμύρνης, με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία, με σημαντικές πολιτιστικές δράσεις στις δύο πόλεις.
 

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ