«Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»

To συνέδριο «Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘Κλεισθένης’, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου, στις 25-27 Οκτωβρίου 2018.

 

 

Στο συνέδριο η πρόεδρος της APSON CSR, Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη συμμετείχε με εισήγηση με θέμα « Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη υπόθεση όλων μας: Στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών», κατά την οποία ανέπτυξε το μοντέλο που έχει αναπτύξει από το 2011 και αφορά στην αυτόνομη μονάδα εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης για τους ΟΤΑ.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

 


Το Συνέδριο προγραμματίστηκε σε μια κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του, στις αλλαγές και τις προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι. Το μεγαλύτερο μέρος του, εστιάζει και σε πληθώρα από άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ΤΑ, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.

 


Στο 3ήμερο Συνέδριο κατατέθηκαν 74 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές συντόνισαν 32 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.


 

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ