Εταιρική Διακυβέρνηση, Εταιρική Κονωνική Ευθύνη & Επιχειρηματική Ηθική στο σύγχρονο Επιχειρείν.

Aσφυκτικά γέμισε το Lecture Hall του Mediterranean College, στην εκδήλωση με θέμα την επιχειρηματική ηθική και το κατά πόσον εκείνη μπορεί να έχει θέση στις επιχειρήσεις σήμερα, με διοργανωτή τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολλεγίου.

 


Οι εισηγητές Aντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (ΕΒΕΝ) Ελλάδας & Ευρώπης, ο Συγγραφέας Θοδωρής Σπηλιώτης, η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, Ιδρύτρια & Πρόεδρος της APSON CSR και ο Βασίλης Φερεντούρος, QHSE Manager/ DPA Enterprises Shipping & Trading S.A., επικεντρώθηκαν σε δύο βασικούς άξονες τόσο κατά τις ομιλίες τους όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους με το κοινό:
• Στα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εταιρικής υπευθυνότητας και πώς αυτή συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας.
• Στις έννοιες της ηθικής των στελεχών και πώς αυτές συνεισφέρουν στην ηθική μιας επιχείρησης.
Κοινό συμπέρασμα όλων των εισηγήσεων ήταν ότι δεν μπορεί να υπάρχει εταιρική ηθική χωρίς ηθικά άτομα, υπογραμμίζοντας την ατομική ευθύνη για τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων, χωρίς αυτή να υποσκάπτει τον βασικό στόχο κάθε επιχείρησης, την κερδοφορία.

 


Συντονιστής του Πάνελ ήταν ο Συγγραφέας-Επικοινωνιολόγος & Καθηγητής Marketing του Mediterranean College, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

 


Η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη αναφέρθηκε στη σύνδεση της ΕΚΕ με την Επιχειρηματική Ηθική, καθώς και σους μύθους και τις αλήθειες της εφαρμογής ΕΚΕ από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ