«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Σύγχρονο στρατηγικό εργαλείο για την εφαρμογή υποστηρικτικών δράσεων ΑΜΕΑ»

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και υλοποιήθηκαν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

 

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε διάλεξη της προέδρου APSON CSR, Δρ. Αναστασίας Ψωμιάδη, με θέμα : «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Σύγχρονο στρατηγικό εργαλείο για την εφαρμογή υποστηρικτικών δράσεων ΑΜΕΑ», η οποία πυροδότησε πλήθος ερωτήσεων στο κοινό, καθώς πρότεινε την ΕΚΕ ως πλαίσιο για αποτελεσματικές συμπράξεις μεταξύ φορέων και όχι ως φιλανθρωπία.

 


Στο ίδιο πάνελ οι ομιλητές ήταν οι Δρ. Ιωάννης Παπαδάτοςς, Νευρολόγος – Ψυχίατρος Καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας ΕΚΠΑ, η Δρ. Αγγελική Μπαστέα, Ειδική Παιδαγωγό, Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής ΕΚΠΑ με Θέμα: «Άτομα με Αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Ψυχολογική και Εκπαιδευτική αντιμετώπιση», η Δρ. Γεωργία Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Ειδικής Αγωγής, Διδάκτωρ Αναπηρικού και Αθλητικού Τουρισμού NSA, Head Assistant Προσαρμοσμένης Φυσικής Δραστηριότητας NSA, η οποία ανέπτυξε το θέμα : «Προσβασιμότητα, φιλικός Δήμος για όλους».


- Τη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα έκανε η κ. Παναγιώτα Παπαδοπούλου ενώ το συντονισμό των παρουσιάσεων και της συζήτησης είχε η γιατρός Εύη Παπαλέξη.

 


Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ΄΄, το Σύλλογο Ατόμων με αναπηρίες Αιτωλοακαρνανίας ΄΄Απόστολος Λουκάς ΄΄, Το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄, το Γυμνάσιο Γαβαλούς, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αγρινίου ΄΄Η Γελαστή Πολιτεία΄΄, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου, τη Δημοτική Αστυνομία και το ΕΨΥΠΕΑ Αιτ/νίας.

 

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ