Διονύσου και Θέσπη Διαδρομές

Εντοπίζοντας την ανάγκη να αποκτήσουν οι σημερινοί κάτοικοι του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου νέα ταυτότητα με αξία και γνωρίζοντας πως μόνο μέσω της απόκτησης βαθειάς γνώσης της ιστορίας γίνεται η εμπέδωση της ταυτότητας αυτής, ο Δήμαρχος Διονύσου σε συνεργασία με την APSON, αποφάσισε να αναδείξει τη μοναδικότητα του Δήμου Διονύσου, μέσα από μία πρωτότυπη και στοχευμένη ενέργεια: την παραγωγή ντοκιμαντέρ.

 

Το ντοκιμαντέρ είναι ωριαίας (τηλεοπτικής) διάρκειας, στοχεύει στην προβολή της ιστορίας του Δήμου Διονύσου, με τίτλο «Διονύσου και Θέσπη διαδρομές».

 

Με άξονα την ιστορία από την αρχαιότητα έως τον 20ο αιώνα οι κάτοικοι και μη της περιοχής και γενικά οι θεατές ανακαλύπτουν διαδρομές μέσα από ξενάγηση στο χρόνο, την ιστορία, τη μυθολογία, τη λαογραφία.

 

Σημεία του σημερινού Δήμου συνομιλούν ως δείγματα ιστορίας του τόπου με διαφορετικές ιστορικές περιόδους όπως τη γενοκτονία των Ποντίων, την Μικρασιατική Καταστροφή με την μετεγκατάσταση Ποντίων και Μικρασιατών σε Δημαρχιακές Κοινότητες, την περίοδο της Βασιλείας με το Τατόι και τα πρώτα κολλιγόσπιτα, τους νέους κατοίκους ή τους παλιούς γεωργούς.

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ