90 Χρόνια μνήμης απο την καταστροφή της Σμύρνης

 

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε μια διαδρομή-αναδρομή πολιτισμού και θύμησης με τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.

 

Μεγάλο γεγονός στο φετινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Σμύρνης ήταν η ένταξη ντοκιμαντέρ, προβολών ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, ιστορικών και εικαστικών εκθέσεων αφιερωμένα στην Σμύρνη, αφού φέτος συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή.

 

Στους τρεις χρονικά κύκλους που διήρκεσε το ετήσιο πολιτιστικό αφιέρωμά, παρουσιαστήκαν είδη και μορφές πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης μέσα από μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές βραδιές και βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις ιστορικών αλλά και εικαστικών εκθέσεων καλλιτεχνών από τη Σμύρνη, διαλέξεις και αφιερωμάτων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που αναφέρθηκαν στα κορυφαία σύμβολα της Σμύρνης.

 

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν, δήλωσε σχετικά: «Για την πραγματοποίηση αυτού του πολυεπίπεδου αφιερώματος μόχθησαν πολλοί άνθρωποι που άμεσα ή έμμεσα έχουν δεσμούς και αγάπη με τη Σμύρνη καθώς και την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν επιδιώκει ούτε γιορτές ούτε μνημόσυνα. Ανιχνεύει και ανακαλεί, με διάθεση επικαιροποίησης, όλο τον πλούτο των πολιτιστικών, πνευματικών και κοινωνικών αποσταγμάτων του Μικρασιατικού Ελληνισμού μέσα και από την άσβεστη και αδέκαστη ματιά της ιστορίας. Αναδεικνύει, επίσης, και παρουσιάζει, εκφράσεις πολιτισμού και τέχνης εμπνευσμένες από την εποποιία της ζωής και την οδύνη του τέλους στα Μικρασιατικά παράλια».

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ