Τρίτη Ηλικία... μια Δεύτερη Άνοιξη 2011

Ότι η Τρίτη Ηλικία είναι μία Δεύτερη Άνοιξη, απέδειξαν ακόμη μία φορά την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται από το Δήμο Αθηναίων στις κατασκηνώσεις του Άγιου Ανδρέα Αττικής, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η E.Α.Σ.Υ.«Εταιρεία Ασφαλιστικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ» (Ε.Α.Σ.Υ. Α.Α.Ε- ΟΤΑ), γνωστή ως «Ασφάλειες Δήμου Αθηναίων» με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλισης σε Δήμους αλλά και ιδιώτες, σε συνεργασία με την APSON που ειδικεύεται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σχεδιάζοντας στοχευμένες δράσεις για τοπικές κοινωνίες.

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα σε συνδυασμό με βιωματικά εργαστήρια, που αφορούσαν στην ενημέρωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητάς σε συνεργασία της αμκε-μκο ΑΝΙΜΑ, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης πάνω σε βότσαλα και οικιακά σκεύη χρησιμοποιώντας χρώματα, πινέλα, βερνίκια, χάντρες, υφάσματα, χαρτοπετσέτες και άλλα υλικά. Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Πόπη Γιαννοπούλου, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΥ, κα Ελένη Κατσούλη και κος Ιωάννης Αγγελόπουλος και η πρόεδρος της APSON Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη.

 

Η κυρία Πόπη Γιαννοπούλου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων επισήμανε ότι ο στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι η ενημέρωση και η φροντίδα των δημοτών με τη στήριξη έμπειρων επιστημόνων, σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία μας. «Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ αξίζει να αφουγκραστούμε τις ανάγκες μας ώστε να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό μας: την υγεία μας» δηλώνει και συνεχίζει: «Αντιστεκόμαστε στην οικονομική κρίση προσφέροντας υπηρεσίες πρόληψης, εκπαίδευσης, στήριξης και θεραπείας σε όποιον τις έχει ανάγκη, προκειμένου να νιώθει υγιής και δημιουργικός και να είναι σε θέση να λαμβάνει ικανοποίηση από την καθημερινή του ζωή.»

 

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ