Diamonds 2011

Εκδήλωση με τίτλο: «Diamonds 2011- Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην περίοδο της κρίσης» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/6 στο συνεδριακό κέντρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. Μέσα από την εκδήλωση έγινε αντιληπτό ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν επιχειρήσεις που χαράζουν ανοδική πορεία, καταδεικνύοντας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας.

 

Επιχειρήσεις που κινούνται ανοδικά, που τολμούν και κάνουν επενδύσεις εν μέσω κρίσης, που αυξάνουν το εργατικό δυναμικό, που στρέφουν το βλέμμα σε ξένες αγορές, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον, διακρίθηκαν ανάμεσα στα «διαμάντια» της STAT BANK και βρίσκονται συγκεντρωμένες στον ετήσιο επιχειρηματικό οδηγό “Diamonds 2011”. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ:

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΕΛΛΕΣ – Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Ομίλου ΝΗΡΕΥΣ Από την πλευρά του, ο κ. Μπελλές χαρακτήρισε την εκδήλωση της STAT BANK μία μικρή όαση που έδωσε κουράγιο σε κάποιους «ονειροπόλους» προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο επιχειρείν και στην ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Δυστυχώς στη χώρα υπάρχει μία λογική «Ο σώζων εαυτώ σωθήτω» που συνοδεύεται από μία τρομακτική κοινωνική κρίση. Αυτές τις δύσκολες στιγμές το πολιτικό σύστημα δε φαίνεται ικανό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καθώς συνεχίζουμε να ακούμε λέξεις όπως «πρέπει» και «θα», γνωρίζοντας σε όλη την πορεία της χώρας μας ότι αυτές οι εξαγγελίες δεν έχουν γίνει ποτέ πραγματικότητα». Συνέχισε δε, με τον καυστικό πάντα λόγο του λέγοντας «Με ελάχιστες εξαιρέσεις, στην Ελλάδα ένας σοβαρός επιχειρηματίας είναι αδύνατο να συναντήσει ένα άνθρωπο της κυβέρνησης, εκτός και αν έχει ξένη υπηκοότητα. Η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογους ηγέτες οι οποίοι κυβερνούν σημαντικά πολυεθνικά καράβια, οι οποίοι είναι επίσημοι συνομιλητές ξένων κυβερνήσεων και στην Ελλάδα δεν τους καλεί κανείς προκειμένου να ακούσει τις δικές τους απόψεις. Έτσι, δεν μπορεί να προχωρήσει το σύστημα και να βγει η χώρα από το αδιέξοδο». Κλείνοντας, ο κ. Μπελλές ανέφερε ότι η χώρα έχει πλούτο αλλά θα αναδειχτεί μέσα από τους στρατηγικούς στόχους, το όραμα και τη φαντασία. Και η φαντασία δε θα έρθει ποτέ μέσα από τα κλειστά γραφεία, των κατά τα άλλα άξιων, πολιτικών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ - καθηγητής Μάνατζμεντ και Ανθρώπινων Πόρων Διευθυντής Executive MBA Συν-διευθυντής MSc in Human Resources Management στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ο κ. Μπουραντάς αναφέρθηκε, ως πολίτης όπως ο ίδιος είπε, στις ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργούν αξία στον τόπο τους και φέρνουν προστιθέμενη αξία από τις ξένες αγορές στην Ελλάδα. Ως καθηγητής, από την άλλη, τοποθετήθηκε στο ζήτημα των ηγετών. Τόνισε δε ότι σήμερα έχουμε περίσσευμα ηγεμόνων και έλλειμμα ηγετών. «Για εμένα,» υπογράμμισε «ηγέτης είναι αυτός που αντιλαμβάνεται την επιχείρηση ως value creator και όχι ως value appropriator. Η Ελλάδα είναι θύμα ηγεμόνων που εστιάζουν στην συγκέντρωση του πλούτου, σε έλλειψη κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας και στο μακιαβελισμό. Ένας ηγέτης ενδιαφέρεται για όλους όσους σχετίζονται με την επιχείρηση. Για τον πελάτη, για τον εργαζόμενο, για το μέτοχο και για την κοινωνία. Αυτούς χρειαζόμαστε ως ανθρώπινο γένος, αυτούς χρειαζόμαστε ως κοινωνία». Και έκλεισε λέγοντας ότι «Οι ηγέτες των υγιών επιχειρήσεων, που βραβεύονται εδώ, να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες».

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΨΩΜΙΑΔΗ – Πρόεδρος της ΑPSΟΝ Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη Η κα Ψωμιάδη στην παρέμβασή της, έκανε λόγο για τη σημαντικότητα της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης σε κάθε κοινωνικό υποκείμενο που σχετίζεται με τον άνθρωπο. Χαρακτήρισε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σαν τη διέξοδο στο αδιέξοδο τονίζοντας την υψηλή της σημασία σε όλα τα κοινωνικά σύνολα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Έχει ήδη στρωθεί το έδαφος για τις ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να αναδείξουν τον κοινωνικό τους ρόλο και να προβάλουν, με χαμηλό budget, τον κοινωνικό τους ρόλο με στοχευμένες δράσεις και όχι ανεξέλεγκτες χορηγίες».

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ