Ημερίδα για τα Ανθρώπινα δικαιώματα

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή του συνόλου των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και των εκπροσώπων ποντιακών οργανώσεων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μαΐου 2010 για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ημερίδα με θέμα «Τα Ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την περίοδο 1915-1923».

 

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές μαζί με τις ποντιακές οργανώσεις από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, την «καρδιά» της ενωμένης Ευρώπης, έστειλαν το μήνυμα, ότι ο Ελληνισμός, όπου γης, 91 χρόνια μετά, δεν επιδιώκει τίποτε περισσότερο από το «να συμφιλιωθεί η Τουρκία με το ιστορικό της παρελθόν», όπως αυτό επισημάνθηκε, και πριν από δύο χρόνια, σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ), σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ποντίων Βρυξελλών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ).

 

Την ημερίδα συντόνισαν η Δρ. Κοινωνιολογίας, Αναστασία Ψωμιάδη, και ο Ιστορικός-Ερευνητής, Δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης. Στην εκδήλωση διαβάστηκαν μηνύματα που απέστειλε ο Πρωθυπουργός κος Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας.

 

 

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ