2η Έκθεση Digital Art Μάνου Γεράνη 2009

Στη Δημοτική πινακοθήκη Πειραιά και σε συνεργασία με την APSON παρουσίασε τη νέα του δουλειά ο Μάνος Γεράνης. Η έκθεση είχε τίτλο «mono- fractals 209»

 

Έργα μοντέρνας ψηφιακής τέχνης με τη μοναδική υπογραφή του σκηνοθέτη μας μετέφεραν σε μια άλλη πραγματικότητα.

O Πειραιώτης Μάνος Γεράνης είναι ένας ανήσυχος δημιουργός, πιστός στην ιδέα της πρωτότυπης κατασκευής και του ανατρεπτικού έργου.

 

Έχει σκηνοθετήσει μουσικά βίντεο - κλιπς, εκπομπές και ταινίες ντοκιμαντέρ. Εκτός από την σκηνοθετική δουλειά του, ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας την ακρίβεια της γεωμετρίας και τον ορθολογισμό των μαθηματικών, με την βοήθεια διαφόρων προγραμμάτων. Ο δημιουργός συνθέτη το φράκταλ ως "μαγική εικόνα" που όσες φορές και να μεγεθυνθεί οποιοδήποτε τμήμα του θα συνεχίζει να παρουσιάζει ένα εξίσου περίπλοκο σχέδιο με μερική ή ολική επανάληψη του αρχικού.

 

Ο ανήσυχος ροκ σκηνοθέτης μας αναφέρει… "H Digital Art σε όλα τα είδη και τις κατηγορίες της, είναι η λαϊκή τέχνη του μέλλοντος. 'Οπως η μητέρα μου έπλεκε με το βελονάκι, έτσι κι εγώ φτιάχνω σχέδια και εικόνες με τον υπολογιστή. Στο είδος που έχω κολλήσει το τελευταίο διάστημα είναι τα fractals. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα, όπως όλα τα πράγματα, καθετί γίνεται με καθυστέρηση 10 ετών "

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009 στις 20.30 από τον Δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα.

 

Την έκθεση προλογίσε ο επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Δανέζης.

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ