Ιδρύτρια - Πρόεδρος

Ιδρύτρια - Πρόεδρος

Δρ. ΑναστασίαΨωμιάδη

 

Ιδρύτρια APSON ΕΚΕ (2007) – Συνιδρύτρια Cricos(2013) –Σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης –

Σύμβουλος Επικοινωνίας & Ανάπτυξης– Εκπαιδεύτρια

 

 

Εκπαίδευση

 

Διδακτορικό στην Κοινωνιολογία (γνωστικό αντικείμενο ΚοινωνικήΨυχολογία) Πάντειο Πανεπιστήμιο - Βαθμός Άριστα -(2006)

 

Μεταπτυχιακό στη Θεολογία (σχεδιασμός, ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμου μηχανισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Γραφείο ΕΚΕ» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο) Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου – Βαθμός Άριστα-(2017)

 

Πτυχίο στη Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό (εξειδίκευση ελληνικήλαογραφία, κοινωνιολογία ελληνικών παραδοσιακών χορών) - ΤΕΦΑΑ Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών –(1999)

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

 

 

Συνδυάζοντας τις ιδιαίτερες γνώσεις της και την πολυετή εμπειρία της στις τοπικές κοινωνίες και τα παγκόσμια δρώμενα του Αποδήμου Ελληνισμού, ίδρυσε το 2007 την πρωτοπόρο εταιρεία APSON  CSR (Άψον = άναψε στην ποντιακή διάλεκτο), επαναπροσδιορίζοντας την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Ελλάδα δίνοντάς της νέα διάσταση και αποτελεσματικότητα.


Έχει συγκροτήσει ένα επιτελείο εμπνευσμένων στελεχών με εξειδίκευση και πολυετή διεθνή εμπειρία, και μέσω της APSON προσφέρει ολιστική διαχείριση της ΕΚΕ συνδέοντάς τη άμεσα με την ανάπτυξη, την κερδοφορία και την επικοινωνιακή υπεραξία.


Συμμετέχει επίσης ως εισηγήτρια- εκπαιδεύτρια σε συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια μέσω των οποίων προωθεί την ΕΚΕ ως ανθρωποκεντρικό στρατηγικό εργαλείο για κάθε οργανισμό, εστιάζοντας στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών, δίνοντας έμφαση στις συναισθηματικές ανάγκες των κοινωνικών ομάδων και προσαρμόζοντας την ΕΚΕ στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

 

Είναι υπεύθυνη μαθήματος και εκπαιδευτικού προγράμματος για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο μεταπτυχιακό τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μetropolitan College ενώ διδάσκει το μάθημα της ΕΚΕ στους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο παράρτημα του Αμαρουσίου.


Παράλληλα είναι σύμβουλος Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κου Γιώργου Πατούλη, οργανώνοντας Πανελλήνια και Παγκόσμια Δίκτυα Επιχειρηματικότητας ενσωματώνοντας στη στρατηγική της ΚΕΔΕ τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.


Το 2013 ίδρυσε, επίσης, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση CRICOS, με την οποία παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες σε θέματα απασχόλησης και εκπαίδευσης κοινωνικών ομάδων και είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.


Διετέλεσε σύμβουλος επικοινωνίας και υπεύθυνη διαχείρισης & οργάνωσης project για φορείς και εταιρείες. Ως διοργανώτρια μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και επιστημονικών συνεδρίων είχε παρουσία στην Αμερική, Καναδά, Ν. Αφρική, Αίγυπτο, Γερμανία, Βρυξέλλες, Αυστραλία.
 

 

 

Πρωτοβουλίες μέσω APSON                                                                             

           

Αξιοποιώντας τους μηχανισμούς της Κοινωνικής Ψυχολογίας και της Εφαρμοσμένης Επιχειρηματικής Ηθικής, καινοτομεί εισάγοντας τη θεωρία των«κοινωνικών αναπαραστάσεων» στο σχεδιασμό, την υλοποίηση, την επικοινωνία και την αποτίμηση της στρατηγικής και των δράσεων ΕΚΕ.

 

Συγκεκριμένα:

® Προτείνει ένα νέο μοντέλο ΣΔΙΤ. Σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο καικαινοτόμο μηχανισμό διασύνδεσης και συστηματικής συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών με φορείς και επιχειρηματικές μονάδες «Γραφείο ΕΚΕ», σύμφωνα με το οποίο ενσωματώνονται οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ως πρακτικές ΕΚΕ, στην υφιστάμενη στρατηγική των εμπλεκομένων μερών.

 

® Σχεδίασε έναν καινοτόμο μηχανισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Οικουμενικού Πατριαρχείου) που αποτελεί μέσο αποτελεσματικής διαχείρισης και οργάνωσης για τις επαρχίες του Θρόνου ανά τον κόσμο.

 

® Ανέπτυξε υπηρεσίες - προϊόντα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης βασισμένα στο Ανθρώπινο Δυναμικό δίνοντας έμφαση στον καθοριστικό τους ρόλο που σχετίζεται με την επίτευξη στρατηγικών στόχων κάθε οργανισμού.

 

® Προάγοντας την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα ως μοναδική επιλογή βιωσιμότητας και ανάπτυξης σε νεοφυείς και υφιστάμενες  οικονομικές μονάδες σχεδίασε το APSONstartuplab” που παρέχει πλήρεις υπηρεσίες μέντορινγκ και υποστήριξης στους νέους επιχειρηματίες καθώς και στις θερμοκοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων.

 

® Διαμόρφωσε μεθοδολογικά εργαλεία για το σχεδιασμό, υλοποίηση, επικοινωνία και αποτίμηση της ΕΚΕ, βασισμένα στις θεωρίες της Κοινωνικής Ψυχολογίας όπως το  APSONstakeholdersanalysisΑPSONstakeholders matrix κ.α

 

 

Κοινωνική δραστηριότητα βασισμένη στα ενδιαφέροντά της

 

 

Λόγω της καταγωγής της από οικογένεια ευεργετών των Κοτυώρων του Πόντου (κοινωνικών, εκπαιδευτικών και θρησκευτικών παραγόντων) είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα Πίστης, Παράδοσης, σεβασμού στις ρίζες και αποδήμου ελληνισμού.

 

       ® Υπηρετεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με πολυσχιδή έργα από το 2010

 

® Είναι εισηγήτρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό για  θέματα  που αφορούν στη διατήρηση της Ελληνικής Ταυτότητας μέσω συλλογικής μνήμης και συμβόλων

 

® Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ)

 

® Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του «Τομέα Γυναικών   Μάνατζερ και Επιχειρηματιών» ( ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)

 

® Δραστηριοποιείται σε ζητήματα προώθησης ηθικής και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας

 

® Έχει πλούσια αρθρογραφία και προσωπική δημοσιότητα μεσυνεντεύξεις για τις νέες τάσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

 

       ® Είναι ενεργό μέλος του  «United Nations Global Compact Hellas»

 

® Υπήρξε μέλος στην επίσημη γνωμοδοτική επιτροπή του Παγκοσμίου Οργανισμού «WorldCSRDay» ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης από τον ιδρυτή Dr. R. L. Bhatia( Taj LandsEnd, Mumbai, India February2014)

 

® Ήταν συνιδρύτρια και μέλος διοικητικών συμβουλίων σε οργανισμούς πολιτισμού, ποντιακού ελληνισμού και αποδήμου ελληνισμού (AHEPA, Παμπροσφυγική Ένωση Πειραιώς, UNESCOκ.α.)

 

       ® Υπήρξε μέντορας του «I for U» σε νέους επιχειρηματίες

 

 

Τιμητικές διακρίσεις

 

Για την προσφορά της στον Απόδημο Ελληνισμό και τον απανταχού Ποντιακό Ελληνισμό από τις Ελληνικές και Ποντιακές Κοινότητες σε Αυστραλία & Γερμανία.

 

Για τον ηγετικό της ρόλο και τη συνεισφορά της στην κοινωνία και στην επιχειρηματική κοινότητα στη μετάδοση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “GLOBAL CSR EXCELLENCE & LEADERSHIP AWARD” στο the World CSRDay 18 Φεβρουαρίου 2015 στο Mumbai.

 

 

  • Ιδρύτρια - Πρόεδρος
Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ