«ΕΚΕ: Παραδείγματα προς αποφυγή»

Το θέμα: «ΕΚΕ: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ» ανέπτυξε με την εισήγηση της η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη στο 5ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσκεκλημένη των διοργανωτών, ΟΠΑΠ Κύπρου και IMH, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 29 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

 

Παραστατικά και με χιουμοριστικό τρόπο, η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη επαναπροσδιόρισε το ρόλο και τη λειτουργία της ΕΚΕ στην επιχείρηση & την κοινωνία, παρουσιάζοντας παραδείγματα προς αποφυγή που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Επισήμανε ότι η ΕΚΕ μόνο μέσω στοχευμένων δράσεων, που καλύπτουν ανάγκες τοπικών κοινωνιών και κοινωνικών ομάδων, αποτελεί στρατηγική επένδυσης, όχι μόνο διεξόδου από την κρίση αλλά υγιούς λειτουργίας και ανάπτυξης.

 

Με συγκεκριμένα επιχειρήματα και εφαρμοσμένες πρακτικές προέβαλε την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής και των μεμονωμένων δράσεων ΕΚΕ από άτομα, επιχειρήσεις και φορείς. Στο 5ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με θέμα «Η ΕΚΕ ως Αντίδοτο στην Κρίση», οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από έμπειρους ομιλητές του εξωτερικού για το πώς η ΕΚΕ «χτυπά» την οικονομική ύφεση, πώς μπορεί μια επιχείρηση να αξιοποιήσει την περίοδο αυτή και να την αντιμετωπίσει ως ευκαιρία, ποιες δράσεις ΕΚΕ μπορεί να αξιοποιηθούν με χαμηλό κόστος και καλά αποτελέσματα και πολλά άλλα.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημείωσε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα ‘Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Κύπρο: Υπάρχει παρόν; Υπάρχει μέλλον;’ όπου κορυφαίες εταιρείες ανάλυσαν την αποτελεσματικότητα της ΕΚΕ εν καιρώ κρίσης αλλά και την προοπτική της για το άμεσο μέλλον στη Κύπρο.

 

Την οργάνωση ανέλαβε η ΙΜΗ. Κύριος Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου. Χορηγοί: Alpha Bank, AVS, cablenet, Douwe Egberts, Fileminders, Τράπεζα Κύπρου, Theopress Ltd. Χορηγοί Επικοινωνίας: Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ, Green Olive Films, περιοδικό IN Business, το inbusinessnews.com. Επίσημος αερομεταφορέας: Cyprus Airlines. Το συνέδριο στήριξαν επίσης η Green Dot Cyprus και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ