Πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει της Γυναίκες του Επιχειρείν

Η επικεφαλής του έργου Dr Αναστασία Ψωμιάδη, Πρόεδρος της APSON CSR, εξηγεί πώς τα Κέντρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας θα βοηθήσουν χιλιάδες γυναίκες σε όλη τη χώρα.

 

 

Παρουσία εκπροσώπων πανελλήνιων και παγκόσμιων φορέων γυναικών, οργανισμών επιχειρηματικότητας, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, ηDr. Αναστασία Ψωμιάδη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος τηςAPSON CSR, και επικεφαλής του έργου «Πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει της Γυναίκες του Επιχειρείν», παρουσίασε τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης αλλά και τα επόμενα βήματα του προγράμματος σε όλη τη χώρα.

 

Στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Γραφείο Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, παρουσία του εμπνευστή της διαβούλευσης, δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη η Dr Αναστασία Ψωμιάδη, παρουσίασε τα αποτελέσματα της πανελλήνιας διαβούλευσης, με στόχο την υιοθέτηση του προγράμματος από τους Δήμους και την ενίσχυση του προγράμματος με τη συμμετοχή εταιρειών -  επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

 

    

 

O Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Πανελλήνιας Διαβούλευσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη προσπάθεια ανάπτυξης πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των γυναικών στο επιχειρείν».

 

Στη συνέχεια εξήγησε πώς η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει ουσιαστικά τις γυναίκες που επιχειρούν ή  επιθυμούν να επιχειρήσουν: «Τα επόμενα βήματα αφορούν στη λειτουργία help desk σε κάθε Δήμο, καθώς και στην ίδρυση business hub επιχειρηματικών υπηρεσιών για γυναίκες που επιθυμούν επιχειρούν, τα οποία θα παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες συμβουλευτικής, καθοδήγησης, ανάπτυξης, προώθησης, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και networking. Είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα του επιχειρείν και δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε την επαγγελματική της διαδρομή και τους πολλαπλούς ρόλους της στο κοινωνικό γίγνεσθαι και σήμερα και στο μέλλον».

 

 

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό έκανε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Δημοτική Σύμβουλος κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία ήταν αρωγός της πρωτοβουλίας από την έναρξη της στο Μαρούσι τον Ιούνιο του 2018, τονίζοντας την αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής για την ενδυνάμωση και υποστήριξη της γυναίκας στην επαγγελματική της πορεία.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κα Φωτεινή Βρύνα, η οποία επισήμανε την καθοριστική συμβολή των γυναικών στην πολιτική σκηνή της χώρας.

 

Βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν:

 

Η Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ίδρυσης κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων από γυναίκες.

 

Η Μαρίνα Πατούλη- Σταυράκη, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εστίασε στην ομιλία της στα οφέλη  που προσφέρει η ένταξη στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες στο επιχερείν, όσο και για την κοινωνία.

 

Η Μαίη Ζαννή, συνιδρύτρια του Women Act ανέδειξε την ανάγκη για προώθηση της γυναίκειας ηγεσίας στη δημόσια σφαίρα.

 

Η Δέσποινα Μεντεσίδου, επιχειρηματίας, παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίας.

 

ΗΙουλία Χαϊδά, αντιπρόεδρος IKTINOΣ HELLAS S.A. παρουσίασε τη διαδρομή της ως επιχειρηματίας, μέσα από το πρίσμα των πολλαπλών της ρόλων, παρουσία του πατέρας της, Προέδρου της IKTINOΣ HELLAS S.A.

 

  

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. 

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ