Κλεονίκη Γιαννακοπούλου

 

Eπιστημονική συνεργάτιδα APSON στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγ. Βρετανίας.

 

Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση στην Κοινωνική/Κλινική Ψυχολογία.

 

Για δέκα έτη συνεργάστηκε με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης SYNERGY, ως υπεύθυνη αξιολόγησης προγραμμάτων κατάρτισης, επιλογής καταρτιζομένων, υπεύθυνης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Παράλληλα, από το 2006 προχώρησε στην ίδρυση της ΑΝΙΜΑ, ενός μη κρατικού και μη κερδοσκοπικού φορέα ψυχικής υγείας, ενώ ανέλαβε καθήκοντα Επιστημονικά Υπεύθυνης για μια Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στον Κορυδαλλό.

 

Η μελέτη της κοινωνικής οικονομίας και η εφαρμογή των γνώσεων αυτών στην Ελλάδα από το 2006 (με την έμπρακτη συμμετοχή της σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και συνεργασία με φορείς κοινωνικής οικονομίας) καθιστούν την Κλεονίκη Γιαννακοπούλου expert στον τομέα αυτό, ενώ σημαντικοί σταθμοί για την ίδια αποτελεί η παρουσίαση το 2006 στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στην Αθήνα, εργασίας για την επαγγελματική επανένταξη ατόμων που ζουν σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και αναμφίβολα η βράβευση της διοίκησης της ΑΝΙΜΑ το 2011 σχετικά με την πολιτική διοίκησης που ευνοεί την ψυχική υγεία των εργαζομένων (βράβευση του Εθνικού Δικτύου Προαγωγής της Υγείας στους Χώρους Εργασίας, η οποία για την Ελλάδα έγινε στην ΑΝΙΜΑ και στην ΕΛΑΪΣ).