Πρακτικές στήριξης επιχειρήσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη:

Πρακτικές στήριξης επιχειρήσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μία καινοτόμα πρωτοβουλία του Δήμου Μεταμόρφωσης

 

 

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης διοργάνωσε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ημερίδα, σεμιναριακού χαρακτήρα, με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του, για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της συνεργασίας με την επιχειρηματική κοινότητα.

 

Η ανταπόκριση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας στην ημερίδα ήταν εξαιρετική, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για την ΕΚΕ, την πρόθεσή της για συνεργασία με το Δήμο και την έμπρακτη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τόπου. Η ανάδειξη της παρουσίας της στον κοινωνικό και οικονομικό χάρτη της πόλης και η επιβράβευση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που έχει επιδειχθεί μέσα από το τοπικό δίκτυο εταιρικής υπευθυνότητας του δήμου αποτέλεσε και τη βάση γι αυτή τη διοργάνωση.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του Δημάρχου Μεταμόρφωση Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα για την ενίσχυση, ανάπτυξη και προσέλκυση της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αξιοποιηθεί το υπάρχον δυναμικό στην οικονομική ζώνη του Δήμου, με απώτερο σκοπό την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την τόνωση των επενδύσεων.

 

Οι συμμετέχοντες, επιφανείς επιχειρηματίες, μέτοχοι και ανώτατα στελέχη γνωστών ελληνικών εταιρειών που έχουν έδρα στη Μεταμόρφωση, διατύπωσαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία και εξέφρασαν τη διάθεση να συμμετέχουν ενεργά και συντονισμένα σε δράσεις ΕΚΕ του Δήμου. Παρουσίασαν τις δράσεις τους και τις απόψεις τους, δίνοντας έμφαση στην ουσιαστική γνωριμία τους με τις τοπικές αρχές αλλά και στη μεταξύ τους δικτύωση και την ανταλλαγή πρακτικών, θέσεων, υπηρεσιών και προϊόντων.

 

 Ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην τοπική κοινότητα συζητήθηκε, αναπτύχθηκε και προτάθηκαν λύσεις από εκπροσώπους και φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας και την ομάδα εργασίας ΕΚΕ του Δήμου.

 

Οι συμμετέχοντες διατύπωσαν τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση και αφού έδωσαν συγχαρητήρια για αυτή την καινοτομία πρωτοβουλία, εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν σχέσεις με τις τοπικές αρχές, να έχουν μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με το Δήμο, καθώς ταυτίζονταν οι απόψεις και θέσεις του Δημάρχου για την επιχειρηματικότητα με την αντίληψη των επιχειρήσεων. Αυτή η εποικοδομητική συνάντηση, αποτέλεσε το έναυσμα ώστε να δικτυωθούν μεταξύ τους οι εταιρείες που έχουν έδρα στη Μεταμόρφωση αλλά και να ξεκινήσουν όλες μαζί συντονισμένα ένα πρόγραμμα ΕΚΕ, με άξονα την τοπική κοινωνία και σε συνεργασία με το τοπικό δίκτυο εταιρικής υπευθυνότητας του Δήμου Μεταμόρφωσης.

 

Μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στην ημερίδα ήταν:

POWER HEALTH HELLAS, MONDELEZ, HEIDELBERG HELLAS AEE, BAKEHELLAS S.A. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, COSMOS, SIMPLY FOOD, ΜΕΤΡΟ, OPTIMA & HΠΕΙΡΟΣ, KONICA MINOLTA, ABB, IKTINOS HELLAS, ΣΤΕΡΓΙΟΥ, SPARKLE, ΛΑΜΠΙΡΗΣ, ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ COLOPLAST, DEFINE SOLUTIONS, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ. 

 

 

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ