«Κηφισιά, ένα αληθινό παραμύθι»

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς σε συνεργασία με την APSON, αποφάσισε να αναδείξει τη μοναδικότητα του Δήμου, μέσα από μία πρωτότυπη και στοχευμένη ενέργεια: την παραγωγή εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ.

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό έργο είναι διάρκειας 45 λεπτών, με τίτλο:

 

«Δήμος Κηφισιάς: Ένα αληθινό Παραμύθι»

 

 

Το ακριβές περιεχόμενο και η μορφή διαμορφώθηκαν από τους μαθητές και ήταν ένας δημιουργικός συνδυασμός μικρών ενωμένων ιστοριών, με αφηγήσεις και συνεντεύξεις αλλά και παιχνιδιάρικων εικόνων για κάθε γωνιά της Κηφισιάς από τη διαδικασία οργάνωσης και παραγωγής του.

 

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα του CINEMAX 3. Πρόκειται για ένα 45λεπτο ντοκιμαντέρ για την πόλη μας μέσα από τα μάτια των εφήβων που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας Βαγγέλη Αυλήτη και στόχο την οικοδόμηση της νεανικής επιχειρηματικής κουλτούρας.

 


Οι 39 μαθητές των Λυκείων του Δήμου Κηφισιάς άφησαν στην άκρη τα tablet, έκλεισαν τις τηλεοράσεις βγήκαν στους δρόμους, έγιναν ρεπόρτερ, καμεραμάν, πήραν συνεντεύξεις και δημιούργησαν την ταινία για τον Δήμο μας.


Με ενθουσιώδη διάθεση για την καλή κινηματογραφική τους δουλειά οι δραστήριοι έφηβοι της Κηφισιάς, μας υποδέχθηκαν στην κινηματογραφική αίθουσα παρουσιάζοντας μας το πώς ξεκίνησε το εγχείρημα τους. Όπως δήλωσαν αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να διαβάσουν την ιστορία του Δήμου μας, για να γράψουν το σενάριο και να κάνουν την έρευνα τους. Δραστηριότητα που την χάρηκαν ιδιαιτέρως!!!

 

 

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην νεολαία του Δήμου μας έδωσε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Βαγγέλης Αυλήτης ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Διευθυντές των Σχολείων αλλά και τους γονείς των παιδιών.

 

Κανένας δεν μπορεί να σας πάρει τα όνειρα σας, επεσήμανε από την πλευρά του ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Σάκης Τανιμανίδης ο οποίος δήλωσε πως με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε να παρουσιάσει την εκδήλωση όταν έμαθε πως τα παιδιά δημιουργούν από την σχολική τους ηλικία με την βοήθεια του Δήμου Κηφισιάς.

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Αυλήτης, Χρήστος Καλός, Σίσσυ Παπασπύρου, Μιχάλης Καυγαλάκης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Ζέτη Κασιμάτη, Έφη Κούτση, Γιάννης Παντελεάκης Πόλυ Αστερίου, Σάντυ Πατρινού, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σκορδίλης, Πάνος Ραυτόπουλος Γιάννης Τσαγκάρης, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Δήμητρα Δελή και Λίλα Δραγώνα, Διευθυντές Λυκείων της πόλης μας, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ