Οικοδομώντας Γέφυρες πολιτισμού μεταξύ Δήμου Νέας Σμύρνης και Σμύρνης

Γεμάτες συγκίνηση ήταν οι ιερές ακολουθίες την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου 5.2.2017, στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής και τη Δευτέρα 6.2.2017, στον Ι.Ν. Αγ. Βουκόλου, πολιούχου Σμύρνης στην πόλη της Σμύρνης που τελέστηκαν από τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Δημάρχου Νέας Σμύρνης κ. Σταύρου Τζουλάκη και του Αντιδημάρχου και Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά από την ίδρυση του Δήμου Νέας Σμύρνης, επισκέπτεται Δήμαρχος την πόλη της Σμύρνης.

 

 

5 & 6 Φεβρουαρίου 2017, τελέστηκε η πανήγυρις του προστάτη της Σμύρνης Αγίου Βουκόλου και πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία από Μητροπολίτη Σμύρνης, το νεοεκλεγέντα κ. κ. Βαρθολομαίο στον Άγιο Βουκόλο, Ναό του Ιδρυτή των Σμυρναίων Εκκλησίας στην περιοχή Μπασμανέ. Το Ναό αυτό ανακαίνισε πριν λίγο καιρό το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, δαπάνη του Δήμου Σμύρνης. Η Εκκλησία αυτή παραχωρείται, κατόπιν επί τούτου άδειας, κάθε φορά, για την τέλεση ιερών ακολουθιών.

 

Τόσο ο Αρχιερατικός Εσπερινός την Κυριακή το απόγευμα όσο και η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα το πρωί, τελέστηκαν με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια. Με τον επιχώριο Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο, συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος.

 

 

Προηγήθηκε την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Τελώνου και του Φαρισαίου, που σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου του Τριωδίου, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου της Σμύρνης Βαρθολομαίου.

 

Συγκινητική σε όλες τις λατρευτικές συνάξεις του τριημέρου, ήταν η παρουσία του Δημάρχου Νέας Σμύρνης κ. Σταύρου Τζουλάκη και του Αντιδημάρχου και Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν.  

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ