Αποστολή ΚΕΔΕ στην Κίνα

Αποστολή ΚΕΔΕ στην Κίνα.


Η πρόεδρος της APSON CSR, Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη ως σύμβουλος Επιχειρηματικότητας κι Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γιώργου Πατούλη, μετέβη στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ συνοδεύοντας τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στο πλαίσιο της πολιτικής κι επιχειρηματικής αποστολής της ΚΕΔΕ.


Η κοινή βούληση Ελλάδας και Κίνας να ισχυροποιήσουν αλλά και να εξελίξουν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που διαχρονικά τους δένουν, επισφραγίστηκε με το σχετικό Σύμφωνο Κατανόησης που υπέγραψαν στις 16 Νοεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φιλίας Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών Lin Yi, παρουσία της Προέδρου της Ένωσης Li Xiaolin, του Δημάρχου της πόλης Wuhan και 800 επισήμων και αξιωματούχων από 60 χώρες του κόσμου.


Η επίσημη τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της μεγαλύτερης Διάσκεψης των Διεθνών Πόλεων Φιλίας που διοργάνωσε η Κινεζική Ένωση Πόλεων Φιλίας με Ξένους λαούς και οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα στην πόλη Wuhan της Κίνας.


Στο πλαίσιο του δείπνου ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να έχει σύντομες συνομιλίες με την κα Xiaolin αλλά και το Δήμαρχο της Wuhan, σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Παράλληλα είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή του τμήματος Ευρασίας της Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών Shen Xin με αντικείμενο τις δυνατότητες συνεργειών για την ανάπτυξη του επιχειρείν και του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.


Αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Κίνα, ο κύριος Πατούλης με την αποστολή του, πραγματοποίησε σειρά επαφών με επιστημονικούς και διπλωματικούς φορείς στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ καθώς και με τους Μητροπολίτες Hong-Kong και Άπω Ανατολής Νεκτάριο και Σιγκαπούρης και Ν. Ασίας Κωνσταντίνο.


Οι δύο Μητροπόλεις έχουν ιδρύσει περισσότερες από 50 Ορθόδοξες Κοινότητες σε διαφορετικές χώρες της Άπω Ανατολής και σε αυτές διακονούν 45 κληρικοί.


Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους το ιατρικό επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδας μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ασία, με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο των Ελλήνων Μητροπολιτών σε 23 χώρες της Ασίας και σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα αποστολής Ελλήνων Ιατρών σε συνεργασία με την κα Ψωμιάδη, σε περιοχές όπως η Ινδία, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες, κατόπιν σχετικού αιτήματος των Μητροπολιτών, όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για ιατρικές υπηρεσίες, με στόχο την ανακούφιση ασθενών κυρίων παιδιών και ηλικιωμένων.

  

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ