Sister of the leaf Greece-Όταν το πούρο γίνεται όχημα επιχειρηματικών συμπράξεων

 

Η Αναστασία Ψωμιάδη μιλάει για το δίκτυο που προωθεί τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με άξονα την αγάπη για τα πούρα.

 

Μπορεί ένα πούρο να σταθεί η αφορμή για το κλείσιμο μιας σημαντικής οικονομικής συμφωνίας, αλλά και για τη δημιουργία ισχυρών επιχειρηματικών δεσμών; Η απάντηση είναι ναι, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Και αν φαντάζεστε ότι μόνοι οι άνδρες έχουν αναπτύξει αυτόν τον «κώδικα επικοινωνίας», αυταπατάστε, καθώς μια αδελφότητα, ονόματι «Sisters of The Leaf» (SOTL), αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς των Ελληνίδων επιχειρηματιών που θέλουν να κάνουν networking με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Πρόκειται για μια παγκόσμια κοινότητα γυναικών «cigar aficionados» που αγαπούν τον κόσμο του πούρου, αλλά και τη φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από αυτό. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Sisters Of The Leaf Greece» είναι η Αναστασία Ψωμιάδη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Apson CSR. Όπως εξηγεί στο fortunegreece.com, όραμά της είναι να δημιουργηθεί κουλτούρα για τον κόσμο του πούρου κυρίως στην Ελλάδα και παράλληλα να ενδυναμωθούν οι γυναίκες αλλά και οι άντρες, ώστε να εκφράζονται ελευθέρα στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή, αποδεσμευμένοι από αρνητικά στερεότυπα.

«Δεν έχω καπνίσει ποτέ τσιγάρο στο ζωή μου και δε μου αρέσει. Το ίδιο ισχύει και για πολλά μέλη μας. Το πούρο είναι ένα ταξίδι. Μία κουλτούρα αλλά και ένας εσωτερικός διάλογος με τον εαυτό σου» λέει χαρακτηριστικά.

Θυμάται πως η πρώτη εμπειρία και επαφή με τον κόσμο του πούρου ήταν το 2003, όταν της ζήτησαν να δοκιμάσει ένα πούρο και μαγεύτηκε. «Έτσι ξεκίνησα να ερευνώ για τον κόσμο αυτόn και την κουλτούρα του. Άρχισα αμέσως να έχω το πούρο συντροφιά κάποιες φορές που οδηγούσα, όταν έγραφα τη διδακτορική μου διατριβή, τη διάρκεια που βρισκόμουν στο γραφείο μου ή στο σπίτι μου και εργαζόμουν. Έτσι ίδρυσα τον Οκτώβριο του 2018 την “Αδελφότητα”, επιλέγοντας μαζί μου ως advisory board γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες με σπουδαία βιογραφικά και καριέρες και κυρίως όραμα, ώστε να παρακινήσω και άλλες γυναίκες αλλά και άντρες να εκφράζονται ελευθέρα στην κοινωνική τους ζωή χωρίς να είναι δέσμιοι στερεοτύπων, αλλά και να μυήσω τους ανθρώπους στον υπέροχο κόσμο του πούρου, τον οποίο λατρεύω. Όχι όμως στο κάπνισμα!» τονίζει.

Η ίδια διευκρινίζει πως αποστολή της μέσα από την εν λόγω πρωτοβουλία είναι να αναπτυχθεί μία ισχυρή κοινότητα από γυναίκες αλλά και άντρες επιχειρηματίες κι επαγγελματίες, που με άξονα το πούρο θα χτίζουν κοινωνικές κι επιχειρηματικές γέφυρες.

«Μέσω της Αδελφότητας και της αλληλοϋποστήριξης των μελών, δημιουργούμε καρποφόρες συμπράξεις και συνδεόμαστε με BOTL & SOTL από διάφορα μέρη του κόσμου. Με γνώμονα την Επιχειρηματική Ηθική και την Ακεραιότητα σε κάθε μας συνεργασία ή συνέργεια, παράλληλος στόχος μας είναι η υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και η τοπική ανάπτυξη ανά την Ελλάδα».

Αυτήν τη στιγμή ο αριθμός των μελών της SOTL Greece ανέρχεται σε 300, περίπου 200 γυναίκες και 100 άντρες από διάφορα μέρη του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το πρώτο επίσημο λανσάρισμα σειράς πούρων με την παρουσία του προέδρου & αντιπροέδρου της HABANOS και του προέδρου της PHOINECIA, εταιρείες οι οποίες θεωρούνται κορυφή στην παγκόσμια βιομηχανία πούρου .

 

Για να γίνει μέλος κάποιος στην SOTL Greece ακολουθείται μια αυστηρή διαδικασία, καθώς οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

«Είμαστε αυστηρές στην ένταξη μελών. Από το advisory board δύο γυναίκες είναι anti-smokers και μία κυρία non- smoker, καθώς δεν προωθούμε το κάπνισμα, αλλά την κουλτούρα. Είναι επιτυχημένες επαγγελματίες, επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη. Είναι δυναμικές προσωπικότητες και επιτυχημένες στον χώρο τους. Βασικό χαρακτηριστικό, εκτός από την αγάπη μας για το επαγγελματικό μας αντικείμενο, είναι η αποτελεσματικότητα και ο κοινός αξιακός κώδικας», λέει η κα. Ψωμιάδη.

Προσθέτει πως στους κόλπους της SOTL Greece, υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες μελών με μηδενική οικονομική συνδρομή, αλλά πολύ αυστηρά κριτήρια ένταξης. Χωρίζονται στα χρυσά , τα ασημένια και τα δόκιμα μέλη που αφορούν σε γυναίκες. Η 4η κατηγορία, black tie members, είναι άντρες «cigar aficionados», που πιστεύουν και υποστηρίζουν τη δράση της SOTL Greece. Πέρα όμως, από ένα προφίλ με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη είναι και η σύσταση από δύο μέλη του Advisory board.

Τέλος, η Αναστασία Ψωμιάδη καταλήγει λέγοντας πως αν κάποτε ήταν ταμπού οι γυναίκες να καπνίζουν πούρα, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και ευελπιστεί πως μέσω της SOTL Greece όλο και περισσότερες γυναίκες θα επιλέξουν να σπάσουν τα στερεότυπά τους.

 

www.fortunegreece.com/

 

www.indicator.gr/

 

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ