Η APSON CSR στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτικών Επιστημόνων ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Περιφερειών και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας σημείο αναφοράς στο συνέδριο Πολιτεία, με θεματική EuropeatCrossroads: Leadership, Challenges& State of Play.

 

Η ιδρύτρια και πρόεδρος της APSON CSR Dr.Αναστασία Ψωμιάδη σε ρόλο προεδρεύουσας σε πάνελ με  σημαντικούς ομιλητές τη δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτικών Επιστημόνων “Politeia” (με θεματική “EUROPE AT CROSSROADS: Leadership, Challenges & State of Play”), ανέλυσε το όραμα της APSON για τον μηχανισμό σύμπραξης Περιφερειών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης με Επιχειρήσεις στο πλαίσιο της ΕΚΕ αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας των γυναικών στην πολιτική σκηνή της χώρας.

 

 

Στο συνέδριο που διοργάνωσε στο Ζάππειο ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.) υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η Dr.Αναστασία Ψωμιάδη Διδάκτωρ στην Κοινωνική Ψυχολογία, ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας ότι ως ιδρύτρια της Apson, της πρώτης εταιρείας και του πρώτου οργανισμού στην Ελλάδα από το 2007 που εξειδικεύτηκε στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, πρoέταξε  την ΕΚΕ ως στρατηγικό εργαλείο που θα αξιοποιήσουν οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την ταύτισε με το επιχειρηματικό όφελος.

 

Η Dr.Αναστασία Ψωμιάδη ανέπτυξε την έρευνά της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως στρατηγικό εργαλείο τοπικής ανάπτυξης η οποία διασφαλίζει για τον κοινωνικό μηχανισμό την ορθή λειτουργία, την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι παρά τη δέσμευση της Ελλάδας στην 70ή Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την ενσωμάτωση 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης έως το 2030 δεν έχει ακόμη δομηθεί εθνική στρατηγική για την ΕΚΕ.

 

 

Στον επίλογο της ομιλίας της η κ. Ψωμιάδη προανήγγειλε την έναρξη Πανελλήνιας Διαβούλευσης για τις Γυναίκες στη Πολιτική υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της περιφέρειας Αττικής. Μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για τον ρόλο των γυναικών στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας σήμερα.

 

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο συνέδριο για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιφερειακής ανάπτυξης» εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Αττική θα αναδειχτεί σε περιφέρεια - πρότυπο μιας βιώσιμης ανάπτυξης στο πλαίσιο της Ευρώπης και ανέπτυξε τον λόγο του σε τρεις βασικούς άξονες: Εξωστρέφεια, υπευθυνότητα, ανάπτυξη.

 

Πιστεύετε ότι τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εμπνέουν τους εργαζόμενους;
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΛΙΓΟ
ΚΑΘΟΛΟΥ